Skift a-kasse og spar en masse penge! 

Man kan sagtens ende i en situation, hvor man har valgt en a-kasse og man så ikke kigger nærmere på det før man får brug for det. Her kan der være mange penge at spare, da priserne for a-kasser generelt er meget varierende og der kan være end del penge at spare ved at skifte til en billigere a-kasse. Man skal ikke være nervøs for om det går udover sin sikkerhed i form af om man er berettiget til at få dagpenge, da man beholder den anciennitet, som man har opbygget ved den a-kasse man har været til op til sit skift. Det kan bl.a. være at du er påbegyndt en uddannelse og i den forbindelse er begyndt at modtage su og derfor er pengene måske lidt knappe. Her er der nogle a-kasser som ikke tilbyder gratis a-kasse medlemskab og man kan ende med at have betalt flere tusinde kroner kontra hvis man skifter til en a-kasse, som tilbyder gratis medlemskab, mens man er under uddannelse.  
Ligeledes kan der være en helt anden årsag til at man skifter a-kasse en af dem kan være at man har skiftet arbejde og det er pålagt at man derved får en anden fagforening og får man en anden fagforening kan der være penge at spare, hvis man samler sin fagforening og a-kasse et og samme sted. Da de fleste fagforeninger også tilbyder a-kasse medlemskab og så slipper man for at skulle have fat i 2 forskellige for at sikre at dine arbejdsforhold er i orden og at du finder det rigtige arbejde for dig. Der er nogle a-kasser der også slår på at de kan hjælpe med efteruddannelse og tilbyder en række kurser, som man kan benytte sig af, for at kunne stille sig bedre i sin søgen efter nyt arbejde. Her har mange a-kasser fokuseret deres kompetencer til et specifikt område inden for arbejdsmarkedet og derved ved hvad de pågældende arbejdsgivere efterspørger på dette marked. En af dem er f.eks. Business Danmark, som er en a-kasse og fagforening for markedsføring og salg. 

Derfor skal man gøre det op med sig selv om det kan betale sig for en at skifte a-kasse enten økonomisk eller hvad man har af præferencer om a-kassen kompetencefelt. Skift a-kasse det kan godt betale sig. 

Comments are closed.